6 Kasım 2012 Salı

Milföy Çanağında Et Sote


Et Sote İçin Gereken Malzemeler
  • Yarım kilo kuşbaşı et
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmıı biber
  • 1 adet domates
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz 
  • Karabiber
  • Kırmızı tozbiber
  • 10 yaprak milföy


Milföy Çanağında Et Sotenin Yapılışı
  • Tavaya sıvıyağ koyup etleri suyunu salıp çekinceye kadar soteleyelim.
  • Piyazlık doğranmış soğanları ve sarımsağı ekleyelim.
  • Ardından biberleri ve domatesleri sırasıyla ekleyip soteleyelim.
  • Küçük güveç kaplarına paylaştıralım
  • Milföy hamurlarının  ikitanesini köşeleri çapraz gelecek şekilde üst üste koyup, merdaneyle büyütelim.
  • Güveçlerin ağzına kapatıp aşağı doğru çekiştirelim.
  • 200 derece ısıtılmış fırında milföyler kızarana kadar pişirelim.
  • Piştikten sonra  kenarlarını bıçakla hafif kaldırıp servis tabağına ters çevirelim.
  • Afiyet olsun..


7 yorum:

Arzu Sözen dedi ki...

ellerine sağlık haticecim sunum harika lezzetide şüphesiz öyledir afiyetler olsun canım:)

anne eli gibi dedi ki...

çok şık bir sunum olmuş,ellerine sağlık canım...

Unknown dedi ki...

Süper bir fikir...Ellerine sağlık

Gurme Şirine dedi ki...

eminim çıtır çıtır çok lezzetli olmuştur...
ellerine sağlık canım....

Arzu Göncü Hangül dedi ki...

ellerine sağlık canım bu tarifi ben de çok severek yaparım sunum çok şık duruyor..Afiyet olsun..

birincisin dedi ki...

Sunum şahane ,ellerine sağlık:)Selam ve sevgiler:)

Unknown dedi ki...

Sunum harika olmus :) Ellerine saglik canim...