Havuçlu tatlı İçin Gereken Malzemeler
- 1 kg havuç
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 1 paket vanilya
- 1 paket petibör bisküvi
- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı şeker
Havuçlu Tatlının Yapılışı
- Havuçları rendeleyip şekerle birlikte tencereye alalım.
- Suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişirelim.
- Altını kapatıp tereyağını ilave edelim ve karıştırarak eritelim.
- Soğuduktan sonra kırılmiş bisküvileri, cevizi ve vanilyayı ekleyelim.
- Tatlımızı koyacağımız borcamın içini ıslatalım ve havuçları elimizle bastırarak yerleştirelim.
- Üzerinin kremesı için, bütün malzemeleri soğukken karıştırıp ocağa alalım.
- Kaynayıncaya kadar kısık ateşte pişirip altını kapatalım.
- Havuçların üzerine döküp bolca hindistan cevizi serpelim.
- Dolapta 3-4 saat dinlendikten sonra dilimleyerek servis yapalım..
- Afiyet olsun..
10 yorum:
Estupenda receta me gusta,abrazos y abrazos.
Canım ellerine sağlık çok severim sevgiler...
Havuclu tatlilar tuzlular hepsi harika oluyor. Cok guzel yapmissin canim. Ellerine saglik.
HATİCECİM ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR..ELLERİNE SAĞLIK.
Harika görüntüde ,güzel bir tarif olmuş.Eline sağlık.
Offff bana yolla kız bu tatliyiiiiii
Çok nefis görünüyor..ellerinize sağlık..sevgiler..
Guzel oldu.....
Cok guzel gozukuyo yaaa
Çokkkk guzel ama muhallebii pisir pisir cok.yoruldumm en zoru muhallebiyi beklemek
Yorum Gönder