Etli pilav için gereken malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı etsuyu (yada sıcaksuya bulyon atabilirsiniz.)
- 2 yemek kaşığı margarin
- Tuz
- Biraz kırmızı et
- Karabiber
Etli Pilavın Yapılışı
- Pirinçleri yıkayıp süzüp tuzlu ılık suda 20 dk bekletelim.
- Etleri kuş başı doğrayıp bir tencerede suyunu bırakıp çekene kadar kavuralım.
- Tuz kara biber ekleyip altını kapatalım.
- Tencereye margarini koyup yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ve tuzunu koyarak pirinçler tane tane oluncaya kadar kavuralım.
- Daha sonra etsuyunu ekleyip kısık ateşte çekinceye kadar pişirelim
- Piştikten sonra bir kaseye önce etleri sonra pilavı bastırarak yerleştirelim.
- Servis tabağına ters çevirip servis yapalım.
- Afiyet olsun..
10 yorum:
Hatice canım ellerine sağlık nefis görünüyor...
En sevdiğim yemeklerden biridir...Ellerine sağlık
of of misler gibi canım ellerine sağlık :)bayılırım...
Nefis bir pilav,ellerine sağlık,selam ve sevgiler:))
Canım nefis görünüyor çal kaşık yenecek pilav ellerine sağlık. sevgilerimle...
Merhabalar
Harika görünüyor mevlüt pilavları gibi bayılırım etli pilavaa hmmm:))) ellerinize sağlık ,size afiyetler olsun, sevgiler...
nefis nefisss.ellerine sağlık canım.sevgiler.
çok iştah açıcı görünüyor.ellerine sağlık canım..
Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı bir görüntüsü var.
Saygılar..
Pilavın en sevdiğim halidir. Ellerinize sağlık.
Yorum Gönder