4 Ekim 2012 Perşembe

Etli Pilav


Etli pilav için gereken malzemeler
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı etsuyu (yada sıcaksuya bulyon atabilirsiniz.)
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • Tuz
  • Biraz kırmızı et
  • Karabiber


Etli Pilavın Yapılışı


  • Pirinçleri yıkayıp süzüp tuzlu ılık suda 20 dk bekletelim.

  • Etleri kuş başı doğrayıp bir tencerede suyunu bırakıp çekene kadar kavuralım.

  • Tuz kara biber ekleyip altını kapatalım.

  • Tencereye margarini koyup yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ve tuzunu koyarak pirinçler tane tane oluncaya kadar kavuralım.

  • Daha sonra etsuyunu ekleyip kısık ateşte çekinceye kadar pişirelim

  • Piştikten sonra bir kaseye önce etleri sonra pilavı bastırarak yerleştirelim.

  • Servis tabağına ters çevirip servis yapalım.

  • Afiyet olsun..




10 yorum:

vişnap dedi ki...

Hatice canım ellerine sağlık nefis görünüyor...

Unknown dedi ki...

En sevdiğim yemeklerden biridir...Ellerine sağlık

pasta köşesi dedi ki...

of of misler gibi canım ellerine sağlık :)bayılırım...

birincisin dedi ki...

Nefis bir pilav,ellerine sağlık,selam ve sevgiler:))

Banu dedi ki...

Canım nefis görünüyor çal kaşık yenecek pilav ellerine sağlık. sevgilerimle...

siyah kuğu dedi ki...

Merhabalar
Harika görünüyor mevlüt pilavları gibi bayılırım etli pilavaa hmmm:))) ellerinize sağlık ,size afiyetler olsun, sevgiler...

mutfagabuyrun dedi ki...

nefis nefisss.ellerine sağlık canım.sevgiler.

Arzu Göncü Hangül dedi ki...

çok iştah açıcı görünüyor.ellerine sağlık canım..

fuat gencal dedi ki...

Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı bir görüntüsü var.

Saygılar..

ilhan dedi ki...

Pilavın en sevdiğim halidir. Ellerinize sağlık.