19 Eylül 2012 Çarşamba

Kiremitte Tavuk




Malzemeler
  • 4-5 adet haşlanış tavuk budu
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 3 adet domates
  • 4-5 diş sarımsak
  • Biraz margarin
  • Kaşar peyniri
  • Tuz karabiber. kırmızı biber



Yapılışı
  • Tavamıza yağı koyup, soğanı ve biberi hafif çevirelim.
  • İçine didiklenmiş tavuk etlerini domatesi ve sarımsağı koyup şöyle bi yağda çevirelim.
  • Küçük güveçlere paylaştırıp, üzerine bir dilim domates ve bir dilim margarin koyalım.
  • Agzını folyoyla kapatıp fırında 170 derecede 30 dakika kadar pişirelim.
  • Piştikten sonra folyolarını açıp üzerine birer dilim kaşar peyniri koyalım.
  • Eriyene kadar bekletip fırından çıkaralım.
  • Ben o halini resimlemeyi unutmuşum:))
  • Afiyet olsun...

2 yorum:

ihlamurcum dedi ki...

Bence hem pratik hemde sunumu güzel bir davet yemeği diye düşünüyorum.Elinize sağlık.

ihlamurcum dedi ki...

Bence hem pratik hemde sunumu güzel bir davet yemeği diye düşünüyorum.Elinize sağlık.