Ağzınızda kavruk badem kokusu ve arada kıtır kıtır gelen bir tat seviyorsanız buyurun bademli pilavın yapılışına..
Bademli pilav için gereken malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı dolusu badem
- 1 adet et bulyon
- Tuz
Bademli pilavın yapılışı
- İlk önce bademleri suya koyup 10 dk haşlayıp kabuklarını soyalım.
- Pirinçleri yıkayıp tuzlu suda 20 dk bekletelim.
- Bademleri tencereye alıp az sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Sonra pirinçleri tuzu ve margarini ekleyip tane tane oluncaya kadar kavurmaya devam edelim.
- En son sıcak suyunu ve et bulyonu ekleyip kısık ateste suyunu çekinceye kadar pişirelim.
- Agzını kağıt havluyla kapatıp demlenmeye bırakalım.
- Afiyet olsun..
4 yorum:
Bayılıyorum bademe, Hangi yemeğin içine girerse girsin o yemeği şölene çevirir... Ellerinize sağlık pilavda tane tane olmuş hani :)
ohh ellerine sağlık sevmek mi bayılırım o kıtırlığa harika görünüyor :)
enfis olmuştur eminim
ellerine sağlık canım
çok iştah açıcı görünüyor..ellerinize sağlıkk...
sevgiler
Yorum Gönder