Sultan Reşat pilavı, adındanda anlaşıldığı gibi yine osmanlı mutfağına ait bir yemektir.
Sultan Reşet Pilavı için gereken malemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı margarin
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 adet et buyon
- 1 çay bardağı badem
Köftesi için
- 250 gr kıyma
- 2 yemek kaşığı galeta unu (Yada 2 dilim ekmek içi)
- 1 adet yumurta
- 1 adet soğan
- Tuz,karabiber,kırmızı biber, kimyon
- 2 adet domates
- maydonoz
Pİlavın Yapılışı
- Bademderi 10 dk kadar haşlayıp kabuklarını soyalım.
- Pirinçleri ılık ve tuzlu suya ıslatıp biraz bekletelim.
- Tencereye az sıvı yağ koyup bademleri pembeleşene kadar kavuralım.
- Pirinçleri yıkayıp süzüp bademlerin içine ekleyelim ve tane tane oluncaya kadar kavuralım.
- Bulyonu ve tuzunu ekleyip, 3 bardak kaynar suyla kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Piştikten sonra kağıt havluyla ağzını kapatıp denlenmeye bırakalım.
- Bu arada köfteleri hazırlayalım.
- Domates ve maydonoz hariç bütün malzemeleri karıştırıp yoğuralım.
- Fındıktan büyük toplar yapıp unlanmış tepsiye koyalım.
- Bir başka tavada domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım 1 kaşık margarinle soteleyelim inmesine yakın tuz karabiber kıyılmış maydonoz ekleyelim.
- Köfteleri tavada kızartıp bu sosun içine dökelim.
- Servis tabağına önce pilavı sonra köfteleri koyarak maydonoz serpip servis yapıyoruz.
- Afiyet olsun..
2 yorum:
Haticecim ellerine sağlık..yine süper bir tarif..bayıldım..çok lezzetli olmuş..ismine yakışmış..sevgiler..
ellerine sağlık canım isminin hakkını veriyor :)
nefis bir görüntü...
Yorum Gönder