Elmalı pastayı çoçukluğumdan beri çok severim. Neden adı elmalı pastadır bilmiyorum. Bildiğimiz kurabiye ye elma girince neden elmalı pasta oluyor orası muamma.. Normalde yoğurtla yapılır ama ben bu sefer sütle denedim sonuç mükemmell..
Elmalı pasta için gereken malzemeler
- 1 paket margarin
- 1,5 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Alabildiği kadar un
Yapılışı
- Margarin ve pudra şekerini iyice ezdikten sonra diğer malzemeleri ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
- Hamur dinlenirken iç harcı hazırlıyoruz.
- 3 adet rendelenmiş elmaya 3 yemek kaşığı şeker ekleyip ocağa koyuyoruz. Elmalar suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
- İçine kırılmış cevizi ve tarçını ekleyıp kapatıyoruz.
- Yoğurduğumuz hamuru 6 eşit parçaya bölüyoruz ve merdane ile yuvarlak şekilde açıp resimdeki gibi 8 eşit parçaya bölüyoruz.
- İç harcı kenarlarına koyup rulo şeklinde sarıyoruz.
- Tepsiye dizip 170 derece ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.
- Hafif soğuyunca üzerine pudra şekeri serpip servis yapıyoruz...
- Afiyet olsun..
2 yorum:
Harika olmus canim! Hafta sonu denecegim. Ellerine saglik...
Çocukken en sevdiğim kurabiyelerdi..Annemin günlerinde yapardı...Bizde o yüzden kabul günlerini pek bir severdik. Çocukluğumu hatırlattın..Klasik bir tarif ama lezzeti paha biçilmez...
Yorum Gönder