Patateslive peynirli buzluk böreği için gerekli malzemeler
- 3 adet yufka
- 4 -5 adet haşlanmış patates
- 1 su bardağı beyaz peynir
- 2 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta (beyazı içine sarısı yüzüne)
- Tuz, karabiber
Yapılışı
- Tavaya sıvı yağ koyup patatesleri ezerek kavuralım.
- İçine tuz karabiber atıp sütünü ilave edip kapatalım.
- Biraz soğuyunca peyniri ilave edip iyice karıştıralım.
- birinci yufkayı serip içine harçtan sürelim.
- İkinci yufkayı üzerine kapatıp tekrar harç sürelim.
- üçüncü yufkayı da aynı şekilde yaptıktan sonra kenarlarını içe doğru kapatıp rulo şeklinde saralım.
- Buzlukta 15- 20 dk bekletip 1 er santim kalınlıkta dilimleyelim.
- Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüp susam çörek otu serpip fırına verelim.
- Üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
- Mis gibi böreklerimiz hazır.
- Afiyet olsun...
10 yorum:
Çok güzel olmuşlar ellerine sağlık afiyetler olsun.
nefis görünüyorlar,eline sağlık..
Harika görünüyor. Ellerinize sağlık
ellerine sağlık canım nefis olmuşlar..
Özellikle yazlıkta buzluktan hiç eksik olmaz, ani gelenlere ...Elinize sağlık.
Börek çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık arkadaşım.Sevgiler
pratik ve güzel
ellerine sağlık
Yapımı da basit gözüküyor, tam bana göre. Elinize sağlık.
Merak ettim buzluğa atilmanin amaci ne :?
Raahat dilimleyebilmek için donduruyoruz. Ayrıca istenirse dondurucuda kalıp misafir geldiğinde çıkararak pişiriyoruz. Pratik olması açısından. bir başka neden de buzlukta bekletilen börek çıktığında daha puf puf pişiyor. ben eğer vaktim varsa hemen hemen bütün börekleri pişirmeden önce dolabta bekletiyorum.
Yorum Gönder