28 Mayıs 2012 Pazartesi

Muzlu Lokum

 Tarifini nette görüp çok beğenddiğim bi tarif. Mutlaka denyin derim.

Malzemeler
  • 1 litre süt
  • 4 kaşık un
  • 2 kaşık nişasta
  • 1 su bardaağı şeker
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 paket vanilya
  • 4-5 adet muz
  • Hindistan cevizi
  • fıstık




Yapılışı

  • Un. nişasta,şeker ve vanilyayı tencereye koyup, sütünü ilave ediyoruz.
  • Kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz.
  • Bir iki dk kaynatıp margarini ekliyoruz. Ve altını kapatıyoruz.,
  • Mikserle 2-3 dk kadar çırpıyoruz. ıslatılmış borcama doküyoruz.
  • Dolapta 3-4 saat bekletiyoruz.
  • Daha sonra istediğimiz büyüklükte kesip Arasına ikiye böldüğümüz muzu koyup sarıyoruz.
  • Hindistan cevizine bulayıp üzerini ceviz, fındık yada fıstıkla süslüyoruz.
  • Afiyet olsun...

4 yorum:

anneanneninemekleri dedi ki...

Hep yapmak istediğim bişey bu,ellerine sağlık çok güzel görünüyor,ödül için teşekkürler daha önce koymuştum oraya adını ekliyeceğim,sevgiler

anne eli gibi dedi ki...

harika görünüyor ellerine sağlık canım..

bırtutamkekik dedi ki...

Ellerine saglikk canım....
Çok hoş görünüyor..
Opuldun.
Muhabbetle

durutarifler dedi ki...

Offf nefisler.
Bayılırım zaten
Ellerine sağlık
Sevgiler