30 Mayıs 2012 Çarşamba

Muhallebili Etimek Tatlısı

  
     Ben etimek tatlısını genelde irmikle yaparım. Ama muhallebilisi de gerçekten çok harika oluyor. Bir de bunu denemek isteyenler  varsa tavsiye ederim. Yapılısı irmikli etimek tatlısıyla aynı sadece irmik yerine muhallebi kullandım. denemek isteyenler buraya göz atabilirler. Şimdi muhallebinin hazırlanışını veriyorum.


  


Malzemeler
  • 1litre süt
  • 2 kaşık un
  • 2 kaşık nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 kaşık margarin
  • 1 paket vanilya
Yapılışı
  •  Margarin hariç bütün malzemeleri soğukken karıştırıp, ocağın altını yakıyoruz.
  • Kaynayıncaya kadar karıştırıp, 1-2 dk kaynatıp kapatıyoruz.
  • Margarini ilave edip eriyene kadar karıştırıyoruz.
  • Tatlımızın devamı burada
  • Herkese afiyet olsun...

6 yorum:

anne eli gibi dedi ki...

ÇOK SEVDİĞİM HAFİF BİR TATLIDIR ELLERİNE SAĞLIK,ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR..

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK CANIM..
BAYILIRIM HELEKİ HATİCEM YAPARSA
:)

mutfagabuyrun dedi ki...

aramıza hoşgeldin canım.tatlın harika.ellerine sağlık.taküpteyim.sevgiler.

Sonu garanti tarifler dedi ki...

ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor.sunum çok hoş..sevgiler..

HaticeMutfakta dedi ki...

Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

Unknown dedi ki...

Etimekli tariflerin hepsi çok güzel oluyor.