5 Ocak 2017 Perşembe

Kavurma Makarna

        Kavurma makarnayı bir çoğunuz biliyorsunuzdur. Bidiğimiz klasik soslu makarnalardan  biraz daha farkli yapılıyor lezzeti de çok farklı. Alışılmışın dışında bir lezzet. Denemek isteyenler için tarifi burada..

Kavurma  Makarna İçin Gerekli Malzemeler
  • 1 paket kelebek makarna (en uygun olanı bu sanırım)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı 
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket tavuk bulyon
  • 1 yemek kaşığı salça 
  • 1 litre sıcak su
  • Tuz 
  • Karabiber


 Kavurma Makarna Nasıl Yapılır 
  • Sıvıyağ ve tereyağı tencereye konulup eritilir 
  • Bir paket makarna içerisine eklenir ve makarnalar resimdeki gibi kızarıncaya kadar sürekli karıştırılarak kavrulur.
  • Salca, tuz, karabiber ve bulyon eklenip bir litre kaynamış su ilave edilir.
  • Tencerenin kapağı kapatılıp suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirilir.
  • Beş on dakika dinlendirilip servis yapilir.
  • Afiyet olsun..


2 yorum:

Özgen dedi ki...

Elinize sağlık ben makarnayı hep bu usulle pişiriyorum çok daha lezzetli oluyor sevgiler

HaticeMutfakta dedi ki...

Teşekkür ederim. Bizden de sevgiler 😘