21 Mart 2012 Çarşamba

Sucuklu Kuru Fasulye...

Herkesin bildiği klasik kuru fasulye :)) bu tarifte ilk defa yapanlar için gelsin..
Malzemeler
1 kase kuru fasulye
1 adet soğan
1 yemek kaşıgı salça
Karabiber, kırmızı biber, tuz
isteğe göre sucuk
Yapılışı
Fasulyeler bir gece önceden ıslatılır, yada iyice haşlanır.
Düdüklü tencereye yağ konur.
Yemeklik doğranan soğanlar kavrulur.
Tuzu baharatı salçası atılıp, fasulyeler ilave edilir.
üzerine çıkacak kadar sıcak su koyup kaynatılır.
Kaynadıktan sonra kısık ateşte 40 dk. pişirilir.
Fasulyeye göre değişir. Eger hala pişmemişse tekrar kapatıp pişirilir.
piştikten sonra sucuklar ilave edilip, 2 dk. daha kaynatılır.
Afiyet olsun...

2 yorum:

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

haticecim hayırlı olsun canım
çok güzel
kuru fasulyeye kim hayır der canım
ellerine sağlık muhabbetle kal canım
:)) bana da beklerim.

HaticeMutfakta dedi ki...

saolun tşk ederim.Afiyet olsun.