18 Nisan 2020 Cumartesi

Pankek Tarifi

       Hafta sonu kahvaltılarının vazgeçilmezi, çoçukların çok severek tükettiği pankek tarifi..

Pankek için gerekli malzemeler
. 2 adet yumurta
. 2 su bardağı süt
. 1 çay bardağı şeker
. 2 yemek kaşığı sıvıyağ
. Yarım paket vanilya
. Yarım paket kabartma tozu
. 2,5-3 su bardağı un

Pankek Nasıl yapılır
. Yumurta ve şekeri çırpalım
. Sütle sıvıyağ ekleyip çırpmaya devam edelim.
. Un vanilya kapatma tozu ekleyip karıştıralım.
. Unu kontrollü bir şekilde ekleyelim.
. Ne çok çıvık nede katı olmasın.
. Kek hamuru kıvamında olmalı.
. Tavamızı iyice ısıtıp pankek harcımızdan belirli aralıklarla birer dolu kaşık koyalım. Yada bir sıkma aparatına koyarak sıkabilirsiniz. (ben bunun için boş bir mayonez kutusu kullanıyorum)
. Göz göz olduğunda spatulayla ters çevirelim ve iki tarafınıda pişirip servistabağına alalım.
. Aynı işlemi bitene kadar tekrarlayalım.
. Pankek ler  sıcakken çikolata, kaymak veya balla servis yapalım.
. Afiyet olsun..

NOT:
. Pankek yaparken tavayı her seferinde yağlamanıza gerek yok. Sadece ilk seferde hafif yağlamanıza yeterli olacaktır.
. Tavanızın ısısı orta derecede olmalı.
. Şeker miktarını kendi zevkinize göre arttırıp azaltabilirsiniz

Hiç yorum yok: