Lahana Tursusu Yapmak İçin Gerekli Malzemeler
- 1 adet küçük boy lahana
- 6-7 adet acur
- 6-7 adet havuç
- 8-10 adet yeşil biber
- 3-4 adet kırmızı biber
- 1 büyük baş sarımsak
- Yarım çay bardağı nohut
- 1 su bardağı sirke
- Yarım limon suyu
- 2-3 adet limon tuzu
- 1 çay bardağından 1 parmak eksik tuz (iri salamura tuzu)
- 2 litre kaynatılıp soğutulmuş su
Lahana Tursusu Nasıl Yapılır
- Lahanaları iri parçalar halinde kesip kaynayan suda 3- 4 dk haşlayalım
- Diger bütün sebzeleri bol suda yıkayıp doğrayalım
- Turşuyu koyacağımız şişenin dibine sarımsak ve nohutları koyalım
- Daha sonra sırasıyla sebzeleri karışık olarak yerleştirelim
- Kaynatıp soğuttuğumuz suyun içerisine sirke, tuz, limon ve limontuzunu eritip turşuların üzerini dolduralım.
- Turşumuzun ağzını sıkıca kapatıp,altına derin bir tabak koyup birkaç gün tezgahta bekletelim
- Ekşimeye başlayan turşu önce taşacak sonrada eksilecektir
- Bu süre sonunda eğer suyu azalmışsa suyunu ilave edip kaldırabiliriz.
- En az 4 hafta sonra turşumuz yemeye hazır olacaktır.
- Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder