25 Ekim 2017 Çarşamba

Lahana Turşusu

Lahana Tursusu Yapmak İçin Gerekli Malzemeler
  • 1 adet küçük boy lahana
  • 6-7 adet acur
  • 6-7 adet havuç
  • 8-10 adet yeşil biber
  • 3-4 adet kırmızı biber
  • 1 büyük baş sarımsak
  • Yarım çay bardağı nohut
  • 1 su bardağı sirke
  • Yarım limon suyu
  • 2-3 adet limon tuzu
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik tuz (iri salamura tuzu)
  • 2 litre kaynatılıp soğutulmuş su

Lahana Tursusu Nasıl Yapılır
  • Lahanaları iri parçalar halinde kesip kaynayan suda 3- 4 dk haşlayalım
  • Diger bütün sebzeleri bol suda yıkayıp doğrayalım
  • Turşuyu koyacağımız şişenin dibine sarımsak ve nohutları koyalım
  • Daha sonra sırasıyla sebzeleri karışık olarak yerleştirelim
  • Kaynatıp soğuttuğumuz suyun içerisine sirke, tuz, limon ve limontuzunu eritip turşuların üzerini dolduralım.
  • Turşumuzun ağzını sıkıca kapatıp,altına derin bir tabak koyup birkaç gün tezgahta bekletelim
  • Ekşimeye başlayan turşu önce taşacak sonrada eksilecektir
  • Bu süre sonunda eğer suyu azalmışsa suyunu ilave edip kaldırabiliriz.
  • En az 4 hafta sonra turşumuz yemeye hazır olacaktır.
  • Afiyet olsun..



Hiç yorum yok: