Pamuk poğaça için Gerekli Malzemeler
Pamuk poğaça Nasıl Yapılır
- 1 kase sıvı yağ ( Ripsa Aspir Yağı )
- 2 kase su
- 1 paket kuru maya
- 2 adet yumurta (sarısı üzerine beyazı içine)
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Aldığı kadar un
Pamuk poğaça Nasıl Yapılır
- Yumurta akları, su ve sıvıyağ yoğurma kabına alınır.
- Şeker ve tuz ilave edilip karıştırılır.
- Un ve maya birlikle eklenerek yoğurulur.
- Normalden biraz daha cıvık olacak şekilde bir hamur yoğurulur.
- Üzeri örtülerek 1 saat kadar mayalanmaya bırakılır.
- Kabaran hamur tekrar hafiften yoğurulup sekil verilir.
- Peynirli, patatesli, zeytinli, kıymalı isteginize bağlı iç harç konularak 170 derece ısıtılmış fırında üzerine yumurta sarısı sürülerek pişirilir.
- Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder