4 Mart 2017 Cumartesi

Pamuk poğaça

 Pamuk poğaça için Gerekli Malzemeler

  • 1 kase sıvı yağ ( Ripsa Aspir Yağı )
  • 2 kase su
  • 1 paket kuru maya
  • 2 adet yumurta (sarısı üzerine beyazı içine)
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar un

Pamuk poğaça Nasıl Yapılır

  • Yumurta akları, su ve sıvıyağ yoğurma kabına alınır.
  • Şeker ve tuz ilave edilip karıştırılır.
  • Un ve maya birlikle eklenerek yoğurulur.
  • Normalden biraz daha cıvık olacak şekilde bir hamur yoğurulur.
  • Üzeri örtülerek 1 saat kadar mayalanmaya bırakılır.
  • Kabaran hamur tekrar hafiften yoğurulup sekil verilir.
  • Peynirli, patatesli, zeytinli, kıymalı isteginize bağlı iç harç konularak 170 derece ısıtılmış fırında üzerine yumurta sarısı sürülerek pişirilir.
  • Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: