8 Nisan 2015 Çarşamba

Etli Kabak Dolması


Kabak Dolması İçin Gerekli Malzemeler 
  • 1 kg dolmalık kabak
  • 1 su bardağı pirinç
  • 200 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet sivri biber
  • 1 adet  domates
  • 2 diş sarımsak
  • 3_4 dal dereotu ve maydanoz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz, karabiber, kırmızı tozbiber 
    Pişirmek için
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı sıvıyağ 
  • 2-2,5 kase su (etsuyu)
  • Üzeri için
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
  • Dereotu


Kabak Dolması Nasıl Yapılır
  • Pirinci yarım saat kadar suda ıslatıp bol suyla yıkayıp süzelim.
  • Kıymayı ve pirinci yoğurarak karıştıralım. 
  • Diğer malzemeleri ince ince doğrayıp onuda ekleyelim baharatları ve salçayı da ekleyip karıştırıp kenara alalım. 
  • Kabakları kabak oyacağıyla içlerini oyup tırtıklı tarafıyla kabuklarını soyalım. (oyma işlemini tatlı kaşığıyla da yapabilirsiniz) 
  • Hazırladığımız harçtan içlerine doldurup ağzına dilimlenmiş domates kapatalım. 
  • Tenceremize dizip üzerine biraz salçalı su ve sıvıyağ ilave edelim ağzını kapatıp kaynadıktan sonra kısık ateşte 45 dk pişirelim. 
  • Biraz dinlendikten sonra servis tabağına alalım dilimleyerek üzerine sarımsaklı yoğurt ve dereotu serperek servis yapalım.
  • Afiyet olsun.. 


3 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

En sevdiğim yemek,ellerine sağlık canım...

HaticeMutfakta dedi ki...

Teşekkür ederim Nurşen hanım.

akasyakokusu dedi ki...

Sarma değilde dolmaların içinde kabak ve patlıcan on numara benim için..Özellikle kara kabak dışı salatalık gibi koyu renkli olanı çok severim..Tamda öğlen vaktı acıktım zaten ellerine sağlık Hatice'm..