Eskişehir'e ait bir lezzet çi börek, Bildiğimiz pişi gibi yapılıyor fakat hamuru mayasız oluyor. Yanında Ayranla'da çok yakışıyor..
Hamuru için gereken malzemeler:
- 6 su bardağı un
- Yaklaşık 3 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
İçi için gerekli Malzemeler
- 300 gr kıyma
- 2 adet soğan
- 4-5 dal maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- 1 çay bardağı su
- Kızartmak için sıvıyağ
Çi börek nasıl yapılır
- Yoğurma kabına unu ve tuzu koyalım yavaş yavaş su ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım.
- Hamurun ağzını kapatıp dinlenmeye alalım.
- Bu arada kıymayı rendelenmiş soğanı maydanozu tuz,karabiber ve suyu bir kap içerisinde yoğuralım
- Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapıp servis tabağı büyüklüğünde açalım.
- Yarısına gelecek şekilde kıymalı harçtan serip kalan yarısını üzerine kapatalım.
- Etrafındaki fazlalıkları bir tabak yada kesiciyle kesip çıkaralım.
- Tavaya yağı koyup kızdıralım börekleri atıp arkalı önlü kızartalım
- Afiyet olsun.
1 yorum:
çok severim yanında ayranla offf nasıl güzel yenir:)eline sağlık arkadaşım
Yorum Gönder