21 Ekim 2014 Salı

Çi Börek Nasıl Yapılır


        Eskişehir'e ait bir lezzet çi börek, Bildiğimiz pişi gibi yapılıyor fakat hamuru mayasız oluyor. Yanında Ayranla'da çok yakışıyor..

Hamuru için gereken malzemeler:

  • 6 su bardağı un
  • Yaklaşık 3 su bardağı ılık su 
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İçi için gerekli Malzemeler

  • 300 gr kıyma
  • 2 adet soğan
  • 4-5 dal maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber 
  • 1 çay bardağı su
  • Kızartmak için sıvıyağ



Çi börek nasıl yapılır

  • Yoğurma kabına unu ve tuzu koyalım yavaş yavaş su ilave ederek kulak memesi kıvamında  bir hamur yoğuralım. 
  • Hamurun ağzını kapatıp dinlenmeye alalım. 
  • Bu arada kıymayı rendelenmiş soğanı maydanozu tuz,karabiber ve suyu  bir kap içerisinde yoğuralım
  • Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapıp servis tabağı büyüklüğünde açalım. 
  • Yarısına gelecek şekilde kıymalı harçtan serip kalan yarısını üzerine kapatalım. 
  • Etrafındaki fazlalıkları bir tabak yada kesiciyle kesip çıkaralım. 
  • Tavaya yağı koyup kızdıralım börekleri atıp arkalı önlü kızartalım 
  • Afiyet olsun. 
Püf noktası: kıymalı harcı pişerken toplanmaması için biraz suyla yoğurmak gerekiyor

1 yorum:

Tarif diyarı dedi ki...

çok severim yanında ayranla offf nasıl güzel yenir:)eline sağlık arkadaşım