- 300 gram mantar
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet sivri biber
- 1 adet domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- kekik
Mantar Sotenin Yapılışı
- Mantarları yıkayıp limonlu suda 15-20 dk bekletelim.
- Kuş başı doğranmış tavukları sıvı yağda biraz soteleyelim.
- Ardından mantarları ekleyelim suyunu salıp cekene kadar yüksek ısıda pişirelim.
- İnce doğranmış soğanı, sarımsağı, biberi ve domatesleri sırasıyla ekleyip soteleyelim.
- Baharatlarını ilave edip yarim çay bardağından daha az su ilave ederek kısık ateşte 5 dk daha pişirelim.
- Yanında pilav yada makarnayla servis yapalım.
- Afiyet olsun..
1 yorum:
Mantar soteyi cok severim. Harika gozukuyor. Eline saglik. Sevgilerimle :)
Yorum Gönder