2 Ocak 2013 Çarşamba

Ebe Gümeci Yemeği (Borani)


       Oturduğum sitenin bahçesinde neredeyse her yeri kaplayacak kadar çok olan ebegümeci yapraklarını toplayıp, eşimin evde olmadığı bir günü bekledim :)) bu yemek için. Kendisi ot yemeklerinden pek hoşlanmıyor:)) Ama bu lezzetli yemeği yemediği için çok şey kaybetti. Gerçekten çok lezzetliydi. Bu yemeğe isterseniz kıymada ekleyebilirsiniz Tarifi şöyle..

Ebe Gümeci Yemeği İçin Gereken Malzemeler
  • 1 demet ebegümeci yaprağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik pirinç
  • Tuz 
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • 1 Tatlı kaşığı salça
  • Yarım tablet tavuk bulyon
Üzeri İçin
  • Sarımsaklı Yoğurt
  • Salçalı sos

Ebe Gümeci Yemeğinin Yapılışı
  • Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavuralım.
  • İçine ince doğranmış ebegümeci yapraklarını koyup kendini salana kadar kavurmaya devam edelim.
  • Tuz, karabiber, salça, bulyonu ve pirinci ekleyip, 2 bardak sıcak suyla pişirelim.
  • Piştikten sonra servis tabağına alıp, üzerine sarımsaklı yoğurt ve salça sosuyla birlikte servis yapalım.
  • Afiyet olsun..

6 yorum:

*mehtap dedi ki...

sebze yemeklerini zaten severim,eline sağlık canım.

reyhan kokulu mutfağım dedi ki...

Butun erkekler ayni herhalde :) ben hic pisirmedim ama eminim lezzetlidir ,emeklerine saglik arkadasim...

Rümeysanın Elleri dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK KARDEŞİM.BULGURLUSUNUDA ÇOK SEVERİM.

Tatlı'dan Tuzlu'ya.. dedi ki...

Ben bir kere arkadaşım da yemiştim..Ama sarımsaklı yoğurtlu değildi..Bu şekilde daha bir güzel olmuş..Sağlıklı bir seçim, ellerine sağlık canım..

Unknown dedi ki...

Ellerine saglik nefis görünüyor

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

şifa kuzum bunlar ellerine sağlık:)