28 Eylül 2012 Cuma

Kış Hazırlıkları -1


       Kış hazırlıklarına ilk olarak yemeklik patlıcanlarla başladım.
Pazardan aldığım patlıcanları önce yıkadım kabuklarını alacalı soydum ve aşağıda görüldüğü gibi doğrayıp acı suyunun çıkması için tuzlu suya ıslattım. Daha sonra yıkayıp kurulayıp kızgın yağda kızarttım.
Bir kenarda soğumaya bırakrım.
       Daha sonra biberlerin aralarını kesip, çekirdeklerini çıkarıp onlarıda kızarttım. Aynı şekilde soğumaya bıraktım.
       Domatesleri yemeklik doğrayıp onları da bir kenara ayırdım.
     
     
       Buz dolabı poşetlerine kızarttığım patlıcanları paylaştırdım. Üzerine biberleri ve en üste de domatesleri koyup ağzını sıkıca kapattım. Kışın yemek yapılmak üzere dondurucuya kaldırdım.
       Bu yemeği hazırlarken bolca kuru soğanı ortadan ikiye kesip çok ince olmayacak şekilde piyazlık doğruyorum. İçine 3-4 diş sarımsak ekleyip bu dondurucudan çıkardığım yemeği soğanların üzerine koyup
tuz kırmızı karabiber atıp kapağını kapatıp kendi suyuyla pişmeye bırakıyorum. 8- 10 dk. pişmesi yeterli oluyor. Çok kısa sürede pişiyor. Yanında bir çorbayla yada cacıkla servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun..

14 yorum:

Unknown dedi ki...

Hatice ellerine sağlık...Kızartmaların buzlukta tadı bozulmuyor mu?Hani buzluk kokusu dediğimiz şeyden bahsediyorum...

HaticeMutfakta dedi ki...

Hayır canım bozulmuyor.Buz dolabı poşetinin sağlam (deliksiz) olduğundan emin olursak zaten ağzını da sıkıca kapatıyoruz böylece kokular birbirine karışmıyor.
Sevgiler..

S&V dedi ki...

Hem ellerine hem de emiğine sağlık,Selamlar...

Nurşen Aksoy dedi ki...

Haticecim ellerine sağlık,afiyetle yiyin..sevgiler..

Arzu Göncü Hangül dedi ki...

kış hazırlıkları çok vakit alıyor ama kışın hazır yemek her an elinizin altında ..karınca misali..ellerinize kollarınıza sağlık ..afiyetle ..

Adsız dedi ki...

hatice abla sarmayı dolaba nasıl koyuyoruz pişmiş mi pişmemiş mi

HaticeMutfakta dedi ki...

Sarmayı pişirmeden koymak daha güzel oluyor. Pişmiş sarmanın tadı ciktiginda haliyle değişiyor.

Adsız dedi ki...

Hatice pamuk poğaçanı yaptım çok güzel oldu teşekkür ediyorum tariflerin için

nilgün dedi ki...

ellerinize sağlık .kışın hazır yemek çok güzel paylaşmanız daha da güzel:)

Adsız dedi ki...

Hatice hanim soğanı hafif yagda öldürüp oyle mi ekliyorsunuz bu karisimi

HaticeMutfakta dedi ki...

Evet aynen öyle

Unknown dedi ki...

YAZDAN KIŞA HAZIRLAMAK EN DOGRUSU TARLA ÜRÜNLERİ GİBİSİ VAR MI..ELLERİNİZE SAGLIK

Unknown dedi ki...

Kızartma dondurucrda saglıklı olmadığını söyledi programdaprofösör araştırdınızmı hatice hanım

Memnune dedi ki...

Çok.guzel.bende uyguluyorum fakat çok dikkat etmem gerekiyor bugünlerde yalnızca hazırlanmış gıdadalar yerleştirdiğim