Çerkez mantısı aynı mantı hamuru gibi yapılır sadece şekil ve iç malzemesi farklıdır. Normal mantıya nazaran yapımı çok çok kolaydır. Şimdiden afiyet olsun.
Çerkez mantısı hamuru için gereken malzemeler
- 1 kase un
- 1 adet yumurta
- 3 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar ılık su ( Yaklaşık 1 su bardağı)
- 3 adet haşlanmış patetes
- 1adet kuru soğan
- Tuz, karabiber, pulbiber
Üzeri çin
- Tereyağında eritilmişpul biberli salçalı sos
- Sarımsaklı yoğurt
Mantının yapılışı
- Un, yumurta ve tuz derin bir kaba konulup, yavaş yavaş su ilave edilerek çok sert bir hamur elde edilir.
- Hamur yuvarlak bir beze haline getirilip 15-20 dk dinlendirilir.(Dinlenmesse biraz zor açılır)
- Bu arada içi malzeme için soğanı çok küçük doğrayıp az yağda kavurulup patates ve baharatlarla iyice ezilir.
- Hamuru ne çok kalın ne de çok ince olmayacak şekilde açılır.
- Açılan hamurlar çay bardağıyla yada istediğiniz boyutta bir kalıpla bastırarak daire şeklinde kesilir
- .Üzerine hazırladığımız patetesli harçtan konulup, şekildeki gibi kapatılır.
- Kapatılan hamurlar bir tepsiye örtü serilip üzerine alınır.
- Kaynayan bol suda 10-15 dakka haşlanıp süzülür.
- Üzerine tereyağlı salçalı sos yapılıp dökülür.
- Ve servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve pul biberle servis yapılır.
- Afiyet olsun...
2 yorum:
çerkez mantısına yogurt katılmaz
Neden katılmasın tamamen damak zevkinize bağlı..
Yorum Gönder