8 Ağustos 2012 Çarşamba

Çerkez Mantısı



       Çerkez mantısı aynı mantı hamuru gibi yapılır sadece şekil ve iç malzemesi farklıdır. Normal mantıya nazaran yapımı çok çok kolaydır. Şimdiden afiyet olsun.

Çerkez mantısı hamuru için gereken malzemeler
  • 1 kase un
  • 1 adet yumurta
  • 3 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar ılık su ( Yaklaşık 1 su bardağı)
 İçi için
  • 3 adet haşlanmış patetes
  • 1adet kuru soğan
  • Tuz, karabiber, pulbiber
Üzeri çin
  • Tereyağında eritilmişpul biberli  salçalı sos
  • Sarımsaklı yoğurt



Mantının yapılışı
  • Un, yumurta ve  tuz derin bir kaba konulup, yavaş yavaş su ilave edilerek çok sert bir hamur elde edilir.
  • Hamur yuvarlak bir beze haline getirilip 15-20 dk dinlendirilir.(Dinlenmesse biraz zor açılır)
  • Bu arada içi malzeme için soğanı çok küçük doğrayıp az yağda kavurulup  patates ve baharatlarla iyice ezilir.
  • Hamuru ne çok kalın ne de çok ince olmayacak şekilde açılır.
  • Açılan hamurlar çay bardağıyla yada istediğiniz boyutta bir kalıpla bastırarak daire şeklinde kesilir
  • .Üzerine hazırladığımız patetesli harçtan konulup, şekildeki gibi kapatılır.
  • Kapatılan hamurlar bir tepsiye örtü serilip üzerine alınır.
  • Kaynayan bol suda 10-15 dakka haşlanıp süzülür.
  • Üzerine tereyağlı salçalı sos yapılıp dökülür.
  • Ve servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve pul biberle servis yapılır.
  • Afiyet olsun...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

çerkez mantısına yogurt katılmaz

HaticeMutfakta dedi ki...

Neden katılmasın tamamen damak zevkinize bağlı..