Yine bizim çok sevdiğimiz bir yemek. Tadına doyamıycaksınız. Yapımını neden bu kadar geç bıraktım bilmiyorum. Kısmet bu güneymiş.Buyurun tarife:))
Begendi için
- 3 adet közlenmiş patlıcan
- 50 gr margarin
- 2 kaşık un
- 1,5 su bardağı süt
- tuz
- karabiber
- 1 su bardağı kaşar rendesi
Kebabı için
- 200 grm kuşbaşı et
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 1 adet soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- tuz, karabiber,kırmızı biber
Yapılışı
- Önce etimizi hazırlayıp bir kenara alalım.
- Sırasıyla eti, soğanı,biberi, domatesi, sarımsakları ilave edip kavuralım.
- Baharatlarını atıp yarım çay bardağı su ilave edip pişmeye bırakalım.
- Beğendi için tavaya yağı ve unu koyalım, sararıncaya kadar kavuralım.
- Soyulup ince kıyılmış patlıcanları ilave edip biraz daha kavuralım.
- Sütünü koyup, tuz ve karabiber ilave edip, koyulaşıncaya kadar pişirelim.
- Kaşar peynirini ilave edip eriyene kadar karıştıralım.
- Piştikten sonra servis tabağına alıp, üzerinede hazırladığımız kebabı koyup servis yapalım.
- İsterseniz maydanoz ve pul biberle süsleyebilirsiniz.
- Afiyet olsun...
1 yorum:
Çok ama çok sevdiğim bir yemektir kendileri:))) Ellerine sağlık canım sunum harika olmuş. Patlıcan pazar tezgahlarını süslemeye başlamışken yapmak lazım.
Öpüyorum canım.
Sevgiler...
Yorum Gönder