Karnıbahar kızartması bizim ailece çok severek yediğimiz bir yemek. Çoçuklara karnıbaharı yedirmek genelde zordur ama bunu rahatlıkla yiyeceklerdir. Ben çoçuklarımdan biliyorum:)) Tarifi ise şöyle...
Malzemeler
- 1 adet orta boy kanıbahar
- 1 su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 4-5 yemek kaşığı un
- biraz tuz
- kızartmak için sıvı yağ
- Üzeri için 1 kase sarımsaklı yoğurt
- Pul biber
Yapılışı
- Karnıbaharların çiçeklerini ayırıp,
- Tuzlu ve limonlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
- Diğer tarafta sütü unu ve yumurtayı çırpıp biraz tuz atalım.
- Haşlanmış karnıbaharları bu karışıma bulayıp, kızgın yağda kızartalım.
- İçerisine isterseniz aynı şekilde haşlanmış havuçlar da kızarta bilirsiniz.
- servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve pul biberle servis yapalım.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder