Malzemeler
2 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı irmik
4-5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı salça
1 adet yumurta
1 adet ince doğranmış soğan
Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı biber
Kızartmak için sıvı yağ
Yumurta
İçi İçin
5-6 adet haşlanmış patates
1 adet soğan (İnce doğranmış)
Tuz,karabiber,Kırmızı toz biber
Maydonoz
Yapılışı
Bulguru biraz sıcak suyla ıslatalım ve biraz 10- 15 dk. dinlendirelim.
Üzerie irmiği,yumurtayı, soğanı, baharatları ve salçasını koyup yoğuralım.
Biraz çok yoğurulması gerekiyo.
Unuda ilave edip hamur kıvamında olmasını sağlayalım.
Köfte dinlenirken içini hazırlayalım.
2 kaşık sıvı yağda soğanları kavuralım.
Patatesleride püre haline getirip soğanın üzerine ekleyelim.
Tuzunu baharatlarını maydonozunu ekleyip kavurmaya devam edelim.
2-3 dk kavurup ocağı kapatalım.
Köftemizden cevizden daha büyük toplar koparıp yuvarlayalım.
Ortasını parmağımızla oyup içine harcımızı koyalım.
(Aynı şekilde kıymalıda yapabilirsiniz)
Tekrardan kapatalım.
Hepsini yaptıktan sonra once tuzlu suda haşlayalım.
Sonrada yumurtaya batırıp kızartalım.
Üzerine salçalı sarımsaklı sosla yiyelim.
Salçalı sos için 2-3 kaşık sıvı yağı ısıtalım.
2 yk. salça 1 çk. kırızı biber, 1 çk. karabiber ve
2-3 diş ezilmiş sarımsak ilave edelim.
ve köftelerin üzerine gezdirelim
Afiyet olsun...
2 yorum:
içli köfteyi çok severim,harika görünüyor ellerine sağlık..
MMM ELLERİNE SAĞLIK BEDE ÇOK SEVERİM:))
Yorum Gönder