6 Nisan 2012 Cuma

Karnıbahar Kızartması



         Karnıbahar kızartması bizim ailece çok severek yediğimiz bir yemek. Çoçuklara karnıbaharı yedirmek genelde zordur ama bunu  rahatlıkla yiyeceklerdir. Ben çoçuklarımdan biliyorum:)) Tarifi ise şöyle...


Malzemeler
  • 1 adet orta boy kanıbahar
  • 1 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 4-5 yemek kaşığı un
  • biraz tuz
  • kızartmak için sıvı yağ
  • Üzeri için 1 kase sarımsaklı yoğurt
  • Pul biber





Yapılışı
  • Karnıbaharların çiçeklerini ayırıp,
  • Tuzlu ve limonlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
  • Diğer tarafta sütü unu ve yumurtayı çırpıp biraz tuz atalım.
  • Haşlanmış karnıbaharları bu karışıma bulayıp, kızgın yağda kızartalım.
  • İçerisine isterseniz aynı şekilde haşlanmış havuçlar da kızarta bilirsiniz.
  • servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve pul biberle servis yapalım.
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: