Zeytinyağlı Yaprak Sarma İçin Gerekli Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı bulgur
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 2 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Nane
- 6-7 dal maydanoz
- 1 çay bardağı zeytin yağı
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Nasıl Yapılır
- Tencereye sıvıyağ konulur ve doğranmış soğanlar kavrulur.
- Ardından biberler ve domatesler eklenir.
- Salça ve baharatlar ilave edilip, pirinç ve bulgur konulur 2-3 dk kavrulur bir çay bardağı kadar sıcak su ekleyip maydanoz larda kırılıp eklenir ve kapatılır.
- Yapraklar salamura ise bir gece önceden suya konulup tuzu çıkarılır.
- sarılacağı zaman kaynar suya bastırılıp çıkarılır ve içine bir tatlı kaşığı iç konulup kenarları içe doğru bükülerek sarılır.
- Tencereye dizilip üzerine çıkacak kadar salçalı su konulur
- Ve 1 çay bardağı zeytin yağı gezdidilip limon dilimleri konulur ve sarmaların üzerine bir tabak kapatılıp kapağı konularak suyunu çekene kadar pişirilir.
- Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder