Ev makarnasını bir çoğunuz biliyorsunuzdur. Kayınvalidem sağolsun yazdan kesip kurutup hazırlıyor. Bize göderiyor. Bende çoçuklarda bayıla bayıla yiyoruz. Eğer sizde bir mantı severseniz, mutlaka deneyin.. Ellerine sağlık Annecim ellerin dert görmesin..
Ev Makarnası İçin Gereken Malzemeler
- 1 kase dolusu ev makarnası
- 2 yemek kaşığı margarin
- 2-3 kaşık kıyma
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım et bulyon
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
Ev Makarnasının Yapılışı
- Margarini tavaya alıp yemeklik doğradığımız soğanları kavuruyoruz.
- İçerisine kıymayı ilave edip suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
- Salçayı ve baharatlarını ekleyip, bulyonla birlikte yarım çay bardğı sıcak su ilave ediyoruz.
- Kısık ateste 2-3 dk. pişiriyoruz.
- Makarnayı haşlamak için tencereye bol su koyup 1 tatalı kaşığı tuzla birlikte kaynatıyoruz.
- Kaynayan suya makarnaları atıp 4-5 dk. pişiriyoruz.
- Bu makarna çok çabuk pişiyor zaten. Biraz diri kalırsa daha lezzetli oluyor.
- Kıymalı sosun sostan haşlayıp süzdüğümüz makarnanın içine karıştırıyoruz.
- Servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve tekrar kıymalı sos gezdirerek servis yapıyoruz.
- İsterseniz pulbiber ve nanede serpebilirsiniz. Çok yakışıyor.
- Afiyet olsun..
6 yorum:
ev makarnası gibisi yoktur...
misler gibi tertemiz...
ellerine sağlık canım...
Bizde yazdan koyde annemle yapiyoruz kisin harika oluyor. Bende koy peyniri ve Ev yapimi domates sosuyla seviyorum. Harika olmus. Ellerine saglik canim.
bilirim ev makarnasının lezzetini, hiç birşeyde yoktur, yapanların ellerine sağlık, afiyet olsun...
nefis görünüyor, makarnaya dayanamam.
Bizim evde de sevilerek yeniliyor , ellerine saglik canim...
eline sağlık :) bizde yaparız o mantıdan biz ona kıyma mantı diyoruz ..sevgiler
Yorum Gönder