12 Kasım 2012 Pazartesi

Etli Taze Fasulye


Etli Taze Fasulye İçin Gereken Malzemeler
  • Yarım kilo taze fasulye
  • 1 parça kırmızı et
  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Tuz 
  • Karabiber
  • Kırmızı tozbiber


Etli Taze Fasulyenin Yapılışı
  • Önce etleri biraz sıvı yağda soteleyelim.
  • Ardından yemeklik doğranmış soğanları ve biberleri sarımsakları soteleyelim.
  • Ayıklayıp doğradığımız fasulyeleri ekleyelim.
  • Altını kısıp kapağını kapatalım. Kısık ateşte ara sıra karıştırarak sararıncaya kadar pişirelim.
  • Fasulyeler sararınca salçasını baharatlatını ekleyip, Domateslerini ekleyip çok az sıcaksu koyarak (yaklaşık 1-1,5 bardak kadar) yumuşayıncaya kadar ağzı kapalı kısık ateşte pişirelim.
  • Çok acil işiniz varsa düdüklü tencereyede koyabilirsiniz. Pişme süresi yarı yarıya azalacaktır.
  • Afiyet olsun..

10 yorum:

Melike - Habibe dedi ki...

Ben çalışan bir hanım olaraktan çoğu yemeğimi düdüklüde yapıyorum eşimin sayesinde yani adam her yemeği düdüklüye koyuyo daha çabukmuş zamandan kazanıyoz :) ellerine sağlık Hatice hanımcım taze fasulye zytinyağlısındansa etlisi daha lezzetli bence de görüşmek üzere :)

Gurme Şirine dedi ki...

bu yemete tam benlik gözüküyor...
ellerine sağlık canım...

Gurme Şirine dedi ki...

hiç gelmiyorsun :((((
beklerim :))

nevininyemekleri dedi ki...

Nefisss. Ekmegimi bandim harika. Ellerine saglik.

Unknown dedi ki...

Hatice ellerine sağlık...Bayılırız taze fasulyeye, kavurmasına, kızartmasına....

Arzu Sözen dedi ki...

misss... gibi olmuş canım ellerine sağlık:)

Tarif diyarı dedi ki...

hııın bak şimdi olsaydı ekmeğimi bandıra bandıra yerdim:))ellerine sağlık arkadaşım

NarTaneleri dedi ki...

oooooohhhh,ellerinize saglik,yiyenlere afiyetler olsun
sevgiyle ve dostca kalin

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Yemeğin O kadar iştah açıcı ki,uzanıp alasım geldi.
Ellerine sağlık canım:)
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Merhabalar,
Bu tarif icin tesekkurler.
Ancak malzemeler listesindeki" bir parca kirmizi et" ne anlama geliyor?
Kac gram et? Kusbasi olarak dogranmis degil mi? Bir butun parca degil herhalde?
Biraz acar misiniz Hatice hanim?

Paris'ten Melih