Sebze sevenler için bütün lezzetleri içerisinde bulunduran harika bir yaz yemeği. Hele birde güveçte yapılırsa doyamazsınız lezzetine. Eminim denemek isteyenler vardır. Şimdi tarife geçiyorum.
Etli Türlü için Gereken Malzemeler
- 1 parça kuşbaşı doğranmış et
- 2 adet patlıcan
- 2 adet kabak
- 2 adet patates
- Biraz taze fasulye
- 2 adet soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 5-6 adet yeşil biber
- 3 adet domates
- 1 adet et bulyon
- Tuz, karabiber, kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı margarin
- yarım çay bardağı sıvıyağ
Yemeğin yapılışı
- Güveçimizin en altına sıvı yağ koyup, sırasıyla küp küp doğranmış sebzeleri yerleştirelim.
- Önce eti, ardından soğan ve sarımsağı,yeşil fasulye, patlıcan, kabak ve patatesleri koyuyoruz.
- En son biber ve domateslerini ekliyoruz.
- Üzerine bir su bardağı suyla bir kaşık salçayı eritiyoruz.
- içerisine baharatlarınıda karıştırıp yemeğin üzerine gezdiriyoruz.
- Enson Margarini koyup kapağını kapatıp, yemeğin altını yakıyoruz.
- Kaynadıktan sonra altını kısıp kısık ateste yaklaşık 45 dk pişiriyoruz.
- Afiyet olsun..
Güveç yemeklerinde daha iyi sonuç alabilmek için kesinlikle karıştırmıyoruz ve pişene kadar kapağını açmıyoruz.
açmıyoruz
2 yorum:
canım sebze sevenleri çağırmışın koşa koşa geldim :)
ımm iyiki geldim güveçte hemde :)
aldım kaçtım...
Teşekkür ederim tarif arıyordum bu tarif hoşuma gitti...Emeğinize sağlık. ..
Yorum Gönder