5 Temmuz 2014 Cumartesi

Fıstıklı Tel Kadayıf Tatlısı


       Kadayıf tatlısının en büyük sırrı sıkı basılmasındadır. Tam sıkı bir şekilde basılmamış bir kadayıf dağılıp tel tel yayılır. Kadayıfınızın sım sıkı olması için elinizle bastırdıktan sonra düz bir tepsi yada tabak yardımıyla sıkıca bastırarak presleyin buda benden size püf noktası :)))

Kadayıf Tatlısı İçin Gereken Malzemeler
  • 500 grm tel kadayıf
  • 1 paket margarin (250 grm) veya tereyağ
  • 1 su bardağı iri çekilmiş antep fıstığı

Şerbeti İçin
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu
Fıstıklı Tel Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır
  • İlk önce şekeri ve suyu ocağa koyup kaynatıyoruz.
  • Kaynadıktan sonra altını kısıp 10 dk.daha kaynatıp 2-3 damla limon sıkıp altını kapatıyoruz.
  • Soğuması için kenara alıyoruz.
  • Tereyağını eritip hafif ılınınca kadayıfların üzerine gezdiriyoruz.
  • Parmaklarımızla kadayıfa iyice yedirip tel tel ayırıyoruz.
  • Kadayıfımızın yarısını tepsiye yayarak avuç içimizle bastırıyoruz.
  • Üzerine fıstıkları döküp kalan yarısınıda üzerine kapatıp yayıyoruz.
  • Simdi bütün iş sımsıkı bastırmakta sıkıca bastıktan sonra 170 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  • İlk sıcaklığı geçtikten sonra soğuk şerbeti döküp çekmesini bekliyoruz.
  • Üzerine fıstık yada dondurma ile servis yapıyoruz.
  • Afiyet olsun..
Not: Tepsiye bastığınız kadayıfı pişirmeden dondurucuya atıp saklayabilirsiniz. Misafiriniz geldiğinde buzu çözülmeden direk fırına kyarak pişirebilirsiniz..

Hiç yorum yok: