2 Nisan 2012 Pazartesi

Paçanga Böreği...


Bu börekte pastırma yerine  sucuk kullandım. Dışı kıtır, içi pamuk pamuk bi börek eminim çok seveceksiniz. Gelelim  tarifine :))
Malzemeler
4 adet yufka
1 çay bardağı süt
4-5 yk. sıvı yağ
1 adet yumurta
Kaşar petyniri
Sucuk
Galete unu
Yapılısı
Birinci yufkayı serip sütle sıvı yağ karışımını sürelim.
İkinci yufkayı kapatıp tekrar sürelim.
Yufkaları 8 parçaya bölelim.
Her bir üçgenin içine 1 dilim kaşar peyniri bir dilim sucuk koyalım.
Yanlarını üst üste gelecek şekilde kapatıp saralım
Önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp,
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
170 derece de kızarana kadar pişirelim.
Afiye olsun...

Hiç yorum yok: