Beşamelli sebzeli Tavuk Güveç İçin Gereken Malzemeler
1 adet haşklanmış bütün tavuk
1 su bardağı haşlanmış bezelye (konservede olabilir)
2 adet haşlanmış havuç (haşlanmış patates te koyabilirsiniz)
Tuz, Karabiber
Beşamel sosu için
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 fiske tuz, karabiber
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
Sebzeli Tavuk güveç Nasıl Yapılır
Haşlanmış tavuğu didikleyip bir kaba alalım.
Havuçları küp küp doğrayıp bezelyeyle karıştıralım.
Güveç kaplarımızı çok az yağlayalım.
İçerisine bir kat tavuk etlerinden terleştirelim.
Arasına havuç bezelye karışımını ekleyelim.
üzerine tekrar tavuk etleriyle kaplayalım.
Beşamel sos için margarinle unu kavuralım.
Sütünü yavaş yavaş ilave edelim.
tuz karabiber ekleyip kaynayıncaya kadar karıştıralım.
Altını kapatıp 1 yemek kaşığı kaşar rendesini ekleyelim ve eriyene kadar karıştıralım.
Sosumuzu güveçteki etlerin üzerini kaplayacak şekilde paylaştıralım.
çok güzel görünüyor bende çok yaparım. beşamel sos çok yakışıyor ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilEllerine sağlık. Güzel bir yemek hem doyurucu , hem ana yemek . Tek öğün yemeği dahi olsa olur. Afiyetler olsun.
YanıtlaSilTavuku herzaman ete tercih ederim, Çok severim ellerine sağlık canım. Çok güzel görünüyor..
YanıtlaSilTavuk yemeği özlemiş durumdayım görünce canım çekti eline sağlık canım
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık güveci çok severim sevgiler...
YanıtlaSilEllerine sağlık çok lezzetli görünüyor sevgiler:))
YanıtlaSilBeşamel sos benim bayıldığım bir lezzet güveçte İse ikiye katlanıyor.
YanıtlaSilBeşamelin girip de lezzet katmadığı bir yemek var mı acaba?Çok güzel görünüyor ellerine kollarına sağlık..
YanıtlaSil