4 Ekim 2012 Perşembe

Krem Karamel


Krem karamel için gereken malzemeler
  • 6 adet yumurta
  • 1 litre süt (5 bardak)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
Karamel için
  • yarım bardak toz şeker
  • 4 yemek kaşığı su



Krem karamelin yapılışı

  • Yarım bardak toz şekeri ve 4 kaşık suyu tencereye koyup, sürekli karıştırarak karamelize olana kadar pişiriyoruz.
  • Soğumadan kalıplara paylaştırıyoruz.
  • Yumurta ve şekeri ayrı bir kapta çırparak sütü ve vanilyayı ekliyoruz.
  • Biraz daha çırptıktan sonra kalıplara önce karameli paylaştırıp ardından bu sütlü karışımı paylaştıralım.
  • Fırın tepsisine dizip, yarısına kadar su dolduralım.
  • 180 derece ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirelim.
  • Piştikten sonra 1 gün dolapta bekletelim.
  • Servis yaparken ters çevirip ikram edelim.
  • Afiyet olsun..

Not: Fırında çok fazla bekletmeyin. Benimkiler biraz göz göz oldular.

4 yorum:

  1. tek kelime ile bayılırım tadına bakmadan gitmem ki :) ellerine sağlık canım sevgiler :)

    YanıtlaSil
  2. Çok severim,çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım..ne de güzel duruyor öyle..sevgiler

    YanıtlaSil
  4. çok güzel olmuş
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil

İyi yada kötü tüm yorumlarınız beni çok mutlu ediyor. Hesabınız olmasa bile adsız bölümünü işaretleyerek yorum bırakabilirsiniz.. Lütfen yazmaktan çekinmeyin.. Yorumlarınızı bekliyorum...
Sevgiler..