3 Ekim 2012 Çarşamba

Kıymalı Kus kus pilavı



       Kus kus makarnayı yaprak sarmayla birlikte servis yaptım. Yaprak sarmanın tarifine bakmak isterseniz buraya Tık tık... :))

Kıymalı kus kus pilavı için gereken malzemeler
  • Yarım paket kus kus makarna
  • 2 kaşık margarin
  • 100 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı tozbiber



Kus kuspilavın yapılışı
  • Makarnaları bol suda pişinceye kadar haşlayıp süzelim.
  • Ayrı bir tencerede margarinle birlikte soğanları yemeklik doğrayıp kavuralım.
  • Soğanlar pişince kıymayı ilave edelim.
  • Kıyma suyunu salıp çektikten sonra, salçayı ve baharatları ekleyelim.
  • Altını kapatıp kenara alalım.
  • Haşlanmış makarnaların suyunu süzüp, kıymalı karışımı üzerine dökelim.
  • İyice karıştırıp servis yapalım..
  • Afiyet olsun..


4 yorum:

  1. çok lezzetli bir yemek olmuş canım.sarmalarda ayrıca güzel.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. ELLERİNE SAĞLIK HATİCEM KUSKUSU ÇOK KULLANMIYORUZ SEN AKLIMA GETİRDİN ŞİMDİ....

    YanıtlaSil
  3. Kıymalısını hiç denememiştim....Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canım kıymalı denemedim ama ilk fırsatta deneyeceğim çok leziz görünüyor :)

    YanıtlaSil

İyi yada kötü tüm yorumlarınız beni çok mutlu ediyor. Hesabınız olmasa bile adsız bölümünü işaretleyerek yorum bırakabilirsiniz.. Lütfen yazmaktan çekinmeyin.. Yorumlarınızı bekliyorum...
Sevgiler..