Etli pilav için gereken malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı etsuyu (yada sıcaksuya bulyon atabilirsiniz.)
- 2 yemek kaşığı margarin
- Tuz
- Biraz kırmızı et
- Karabiber
Etli Pilavın Yapılışı
- Pirinçleri yıkayıp süzüp tuzlu ılık suda 20 dk bekletelim.
- Etleri kuş başı doğrayıp bir tencerede suyunu bırakıp çekene kadar kavuralım.
- Tuz kara biber ekleyip altını kapatalım.
- Tencereye margarini koyup yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ve tuzunu koyarak pirinçler tane tane oluncaya kadar kavuralım.
- Daha sonra etsuyunu ekleyip kısık ateşte çekinceye kadar pişirelim
- Piştikten sonra bir kaseye önce etleri sonra pilavı bastırarak yerleştirelim.
- Servis tabağına ters çevirip servis yapalım.
- Afiyet olsun..
Hatice canım ellerine sağlık nefis görünüyor...
YanıtlaSilEn sevdiğim yemeklerden biridir...Ellerine sağlık
YanıtlaSilof of misler gibi canım ellerine sağlık :)bayılırım...
YanıtlaSilNefis bir pilav,ellerine sağlık,selam ve sevgiler:))
YanıtlaSilCanım nefis görünüyor çal kaşık yenecek pilav ellerine sağlık. sevgilerimle...
YanıtlaSilMerhabalar
YanıtlaSilHarika görünüyor mevlüt pilavları gibi bayılırım etli pilavaa hmmm:))) ellerinize sağlık ,size afiyetler olsun, sevgiler...
nefis nefisss.ellerine sağlık canım.sevgiler.
YanıtlaSilçok iştah açıcı görünüyor.ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilEllerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı bir görüntüsü var.
YanıtlaSilSaygılar..
Pilavın en sevdiğim halidir. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSil