4 Ekim 2012 Perşembe

Etli Pilav


Etli pilav için gereken malzemeler
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı etsuyu (yada sıcaksuya bulyon atabilirsiniz.)
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • Tuz
  • Biraz kırmızı et
  • Karabiber


Etli Pilavın Yapılışı


  • Pirinçleri yıkayıp süzüp tuzlu ılık suda 20 dk bekletelim.

  • Etleri kuş başı doğrayıp bir tencerede suyunu bırakıp çekene kadar kavuralım.

  • Tuz kara biber ekleyip altını kapatalım.

  • Tencereye margarini koyup yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ve tuzunu koyarak pirinçler tane tane oluncaya kadar kavuralım.

  • Daha sonra etsuyunu ekleyip kısık ateşte çekinceye kadar pişirelim

  • Piştikten sonra bir kaseye önce etleri sonra pilavı bastırarak yerleştirelim.

  • Servis tabağına ters çevirip servis yapalım.

  • Afiyet olsun..




10 yorum:

  1. Hatice canım ellerine sağlık nefis görünüyor...

    YanıtlaSil
  2. En sevdiğim yemeklerden biridir...Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. of of misler gibi canım ellerine sağlık :)bayılırım...

    YanıtlaSil
  4. Nefis bir pilav,ellerine sağlık,selam ve sevgiler:))

    YanıtlaSil
  5. Canım nefis görünüyor çal kaşık yenecek pilav ellerine sağlık. sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar
    Harika görünüyor mevlüt pilavları gibi bayılırım etli pilavaa hmmm:))) ellerinize sağlık ,size afiyetler olsun, sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. nefis nefisss.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. çok iştah açıcı görünüyor.ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  9. Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı bir görüntüsü var.

    Saygılar..

    YanıtlaSil
  10. Pilavın en sevdiğim halidir. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

İyi yada kötü tüm yorumlarınız beni çok mutlu ediyor. Hesabınız olmasa bile adsız bölümünü işaretleyerek yorum bırakabilirsiniz.. Lütfen yazmaktan çekinmeyin.. Yorumlarınızı bekliyorum...
Sevgiler..