Nefis mi nefis hem görsel hemde şık sunumlu bir yemek. Denemenizi tavsiye ederim. Ben patlıcanları kızartmadan yaptım ama kızartıldığında daha da lezzetli olacağına eminim.
Patlıcan Kebabı İçin Gerekli Malzemeler
Yapılışı
Patlıcan Kebabı İçin Gerekli Malzemeler
- Yarım kilo kıyma
- 1 adet rendelenmiş suyu sıkılmış soğan
- 2 dilim ekmek içi
- Tuz, karabiber, kimyon, kırmızıbiber
- Maydonoz
- 2-3 diş rendelenmiş sarımsak
- 3 adet patlıcan
- Domates biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı
- Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda bekletelim.
- Bu arada köftemizi hazırlayalım.
- Bütün malzemeleri yourup küçük köfteler yapalım.
- ince ince dilimlediğimiz patlıcanların arasına yerleştirelim.
- 1 kaşık salçayı suyla inceltip patlıcanların üzerine, yarısına çıkacak sekilde gezdirelim.
- Aralarına domates biber dilimleri yerleştirelim.
- Ağzını aliminyum folyoyla kapatıp,200 derece ısıtılmış fırında pişirelim.
- Piştikten sonra folyoyu açıp köfteler kızarana kadar bekletelim. Yemeğimiz hazır.
- Afiyet olsun...
Sunum. Pişirme tarzı, fotoğraflama. Tadıda eminim Harika.
YanıtlaSilayyy ben patlıcan kebabını çok severiiiim yanında lavaş ve ayran eşlik edecek of of yemede yanında yat:) çok acıktım görüntü harika.Sevgiler
YanıtlaSilpatlıcan olsunda neli olursa olsun.bayılırım.ellerine sağlık çok güzel görünüyor.sevgiler...
YanıtlaSilellerine sağlık canım zaten lezzetli olan bir yemeği çok da şık sunmuşsun,daha cazip geldi gözüme..
YanıtlaSilSunum muhteşem,hazır oğlumda yaban ellerden gelmiş, şimdi yapılmazmı bu kebap.Harikasınız...
YanıtlaSilçok güzel görünüyor bayıldım sunumuna
YanıtlaSilellerine sağlık canım
Canım sunum gerçekten çok güzel olmuş:))
YanıtlaSilBir türlü kısmet olmadı bunu yapmak. Nefis görünüyor. İlk fırsatta denemek istiyorum.
Sevgiler:)))
Oy,Oy,Oy inanmıyorum!!!
YanıtlaSilBu yemek değil bir sanateseri olmuş Hatice!!!
Ben patlıcan kebabını mangalda yaparım. Senin ki çok pratik.
Komşu hemşehri sayılırız. Ben de ziyarete beklerim.
Ellerine sağlık, Adana'dan sevgiler Pırıl.
Yarın misafirlere yapacağım inşallah.
YanıtlaSilUmarım beğenirler:)
bu arada nette ararken denk geldi, bu yemeğin orjinal adı "beli kırık"mış ve Şanlıurfa'ya aitmiş. Merak eden olursa diye yazmak istedim:)
Sevgilerle...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSil