Yapımı Kolay bi okadarda lezzetli bi yemek. Domatesle sarımsağın birleştiği o eşsiz kokuya bayılıyorum. Birde maydonoz eşlik ederse nefis bir tat çıkıyor.
Fellah Köftsi İçim Gereken Malzemeler
- 2 su bardagı köftelik ince bulgur
- 1 su bardağı irmik
- 1 baş rendelenmiş soğan
- 1 adet yumurta
- Tuz, karabiber, kimyon
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3-4 yemek kaşığı un
- kıvamı ayarlamak için ılık su
Fellah Köftesinin Yapılışı
- Bulguru 2 bardak sıcak su ile ıslatıyoruz.
- 8-10 dk bekledikten sonra malzemeleri ekleyip,
- Hepsini birkikte yoğuruyoruz.
- Elimizde şekil alacak kıvama gelinceye kadar yoğuruyoruz.
- Çok katı olmuşsa biraz su, yada cıvık olmuşsa un ilave ediyoruz.
- Fındık büyüklüğünde toplar yapıp avucumuzun ortasında yuvarlıyoruz
- Parmağımızla ortasına basıp çukur açıyoruz.
- Un serpilmiş tepsiye koyuyoruz.
- Hepsi bittikten sonra,
- Kaynar suda haşlayıp suyunu süzüyoruz.
- Bir tavaya 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ koyup,
- Rendelenmiş sarımsakları koyuyoruz
- 2 yemek kaşığı salça, kırmızı biber , kara biber ilave edip,
- 1-2 dk. kaynatıp köftelerin üzerine döküp karıştırıyoruz.
- üzerinede kıyılmış maydonoz serpip servis yapıyoruz.
- Afiyet olsun...
ellerinize sağlık memleket kokusuyla birlikte geldi köftelerin kokusu:)
YanıtlaSilohhh miss miss:)
YanıtlaSilşu bulgur ne büyük nimet..
lezzeti her yerde harikallar çıkarıyor ortaya:)
tattım canım ucundan:)
sevgilerimle..
Kuzenim Adanaya gelin gitmişti, ilk onun elinden yedim ve bayıldım.Ellerinize sağlık
YanıtlaSilHep yapmak istediğim bir tarif bir türlü kısmet olmadı:( Ellerine sağlık canım nefis olmuş gerçekten.
YanıtlaSilSevgiler...
Harika görünüyor valla canım çekti :)) evde bulgurda var bu hafta deneyeceğim, ellerinize sağlık,
YanıtlaSilSevgiler
Eda
Bu benim favori yemeğim.Keşke bu kadar zor yapılmasa(küçük küçük yuvarlamaktan bahsediyorum)Semizotu yatağında yaptığında harika görünüyor,buradaki de harika görünüyor.Eline sağlık.
YanıtlaSil