Lahana Tursusu Yapmak İçin Gerekli Malzemeler
- 1 adet küçük boy lahana
 - 6-7 adet acur
 - 6-7 adet havuç
 - 8-10 adet yeşil biber
 - 3-4 adet kırmızı biber
 - 1 büyük baş sarımsak
 - Yarım çay bardağı nohut
 - 1 su bardağı sirke
 - Yarım limon suyu
 - 2-3 adet limon tuzu
 - 1 çay bardağından 1 parmak eksik tuz (iri salamura tuzu)
 - 2 litre kaynatılıp soğutulmuş su
 
Lahana Tursusu Nasıl Yapılır
- Lahanaları iri parçalar halinde kesip kaynayan suda 3- 4 dk haşlayalım
 - Diger bütün sebzeleri bol suda yıkayıp doğrayalım
 - Turşuyu koyacağımız şişenin dibine sarımsak ve nohutları koyalım
 - Daha sonra sırasıyla sebzeleri karışık olarak yerleştirelim
 - Kaynatıp soğuttuğumuz suyun içerisine sirke, tuz, limon ve limontuzunu eritip turşuların üzerini dolduralım.
 - Turşumuzun ağzını sıkıca kapatıp,altına derin bir tabak koyup birkaç gün tezgahta bekletelim
 - Ekşimeye başlayan turşu önce taşacak sonrada eksilecektir
 - Bu süre sonunda eğer suyu azalmışsa suyunu ilave edip kaldırabiliriz.
 - En az 4 hafta sonra turşumuz yemeye hazır olacaktır.
 - Afiyet olsun..
 


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
İyi yada kötü tüm yorumlarınız beni çok mutlu ediyor. Hesabınız olmasa bile adsız bölümünü işaretleyerek yorum bırakabilirsiniz.. Lütfen yazmaktan çekinmeyin.. Yorumlarınızı bekliyorum...
Sevgiler..