30 Kasım 2015 Pazartesi

Bal Kabağı Tatlısı


        
Yapımı çok pratik lezzetli bol cevizli balkabağı tatlısını biz çok beğendik. Sizde denemek isterseniz işte tarifi aşağıda :)) 

Cevizli Bal Kabağı Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler 

  • 1 kg bal kabağı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi

Bal Kabağı Tatlısının Yapılışı

  • Kabakları soyup dilimleyelim
  • Geniş bir tencereye alıp üzerine toz şekeri serpelim
  • Kapağını kapatıp bir gece bekletelim
  • Vaktiniz yoksa sulanana kadar beklemeniz yeterli olacaktır (3-4 saat) 
  • Sulanan kabaklarımızı ocağa alıp kaynatalım
  • Kaynadıktan sonra altını kısıp kabakları yumuşayıncaya kadar pişirelim
  • Soğuduktan sonra servis tabağına alıp üzerine ceviz içini serpelim ve afiyetle yiyelim
  • Afiyet olsun.. 


4 yorum:

  1. süper elinie sağlık güel görünüyor

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar,
    Bizim de en fazla tükettiğimiz lezzetlerden biri,son derece de faydalı, sizin de elinize sağlık.
    Gayet hoş görünüyor:)
    Ben de sayfama beklerim lütfen, güzel paylaşımlarda bulunmak dileğiyle...
    SİHİRLİ YEMEK KUTUSU... SEVGİLER

    YanıtlaSil
  3. Merhaba, oktay usta yemek tarifleri olarak sitemizde geniş kapsamlı bir tarif yarışması düzenliyoruz. Sizde katılmak isterseniz kendinize ait olan tariflerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.
    http://www.oktayusta-yemektarifleri.com/p/tarif-gonder.html

    YanıtlaSil

İyi yada kötü tüm yorumlarınız beni çok mutlu ediyor. Hesabınız olmasa bile adsız bölümünü işaretleyerek yorum bırakabilirsiniz.. Lütfen yazmaktan çekinmeyin.. Yorumlarınızı bekliyorum...
Sevgiler..