25 Aralık 2014 Perşembe

Sütlü Gül Böreği


       Şimdiye kadar yaptığım ve yediğim börekler içinde en beğendiğim börek tarifim diyebilirim..

Sütlü Gül Böreği İçin Gerekli Malzemeler

  • 5 adet yufka
  • Yufkaları ıslatmak için
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • İç harcı için
  • 1 kase tulum peyniri (yada evinizde ne varsa)
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Üzeri için
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • susam-çörekotu




Sütlü Gül Böreği Nasıl Yapılır

  • Yufkaları tezgahın üzerine serelim ve 4 eşit parçaya keselim.
  • her bir parçanın üzerine süt yoğurt ve yağ karışımından sürelim.
  • Geniş olan tarafına peynirli harçtan koyalım ve rulo yapalım.
  • Daha sonra kendi etrafında sarıp gül şekli verelim.
  • Hepsi bittikten sonrayağlı kağıt serili  tepsiye dizelim.
  • Pişireceğimiz zaman üzerine 1 su bardağı süt gezdirip yumurta sarısı sürelim.
  • İsteğe bağlı susam çörekotu serpip 170 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.

Tariflerime yemekustaları.net den ulaşabilirsiniz

4 yorum:

  1. ellerine sağlık canım.nefis olmuş.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Paylaşımlarınız harika ilgiyle takip ediyorum. Başarılar.
    http://www.remtamutfak.com

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık. Enfes görünüyorlar. Bana da beklerim http://mutfakhazinem.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  4. ELLERİNE SAĞLIK GÖRÜNTÜ ÇOK GÜZEL İŞTH AÇICI
    SEVGİLER

    YanıtlaSil

İyi yada kötü tüm yorumlarınız beni çok mutlu ediyor. Hesabınız olmasa bile adsız bölümünü işaretleyerek yorum bırakabilirsiniz.. Lütfen yazmaktan çekinmeyin.. Yorumlarınızı bekliyorum...
Sevgiler..