2 büyük kase un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Yeteri kadar ılık su
İçi için gereken malzemeler
250 gr kıyma
1adet soğan
Tuz
Karabiber
Kırmızı tozbiber
Pişirmek için
İki kaşık domates salçası
2 kaşık tereyağ
1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
1 adet et bulyon
4-5 bardak sıcak su
Tepsi Mantısı Nasıl Yapılır 
- Un derin bir kaba alınır üzerine tuz ve yumurta ilave edilip, azar azar su ilavesiyle sert bir hamur yoğurulur.
 - Hamurun üzeri kapatılıp dinlenmeye bırakılır.
 - Bu arada içi hazırlanır.
 
- Kıyma ince doğranmış soğan ve baharatlar karıştırılıp kenara alınır.
 - Mantı hamuru resimde görüldüğü gibi incelikle açılır ve kare kare kesilir.
 - İçine iç harçtan konulup iki ucu birleştirilir.
 - Yağlanmış fırın tepsisine dizilir, 170 derece ısıtılmış fırında 15 - 20 dk pişirilir.
 - Ardından tereyağı eritilir kırmızı tozbiber Salça ve bulyon eritilir kaynayınca martıların üzerine çıkacak şekilde dökülür. Ve tekrar fırına verilir.
 - Suyu çekene kadar pişirilir.
 
Afiyet olsun..





Mantıya bayılan biri olarak görüntü beni benden aldı:))Ellerine sağlık canım..Nefis görünüyor..
YanıtlaSilDaha evvel yemiştim.Gerçekten harika bir mantı.
YanıtlaSilOff çok canım çekti
YanıtlaSilCok guzel gorunuyor emeginize saglik
YanıtlaSilTeşekkür ederim
Sil