2 Kasım 2014 Pazar

Krep Nasıl yapılır

 Kahvaltılık Krep İçin Gereken Malzemeler 

  • 2 adet yumurta 
  • 1 su bardağı süt 
  • 1 su bardağı su 
  • 1,5-2 su bardağı un 
  • 1 çimdik tuz 


Kahvaltılık Krep Nasıl Yapılır 

  • Yumurta, süt, su ve tuz derin bir kapta çırpılır. 
  • Yavaş yavaş un ilave edilerek akışkan bir kıvamda hamur elde edilir. 
  • Teflon tava ısıtılıp hafif yağlanır. 
  • Krep hamurundan bir kepçe dökülüp hızlı bir şekilde tavayı sallayarak yayılması sağlanır. 
  • Ön yüzü Piştikten sonra ters çevirilip diğer tarafı da pişirilir kenara alınır. 
  • Hepsi bitene kadar aynı işlem tekrarlanır. 
  • İsterseniz bal, reçel yada çikolata sürün. İsterseniz peynir ve maydonoz  hepside çok yakışıyor. 
  • Afiyet olsun.. 

1 yorum:

  1. babaannem çok iyi krep yapardı, min bir delikli, hafif, boğmazdı...

    YanıtlaSil

İyi yada kötü tüm yorumlarınız beni çok mutlu ediyor. Hesabınız olmasa bile adsız bölümünü işaretleyerek yorum bırakabilirsiniz.. Lütfen yazmaktan çekinmeyin.. Yorumlarınızı bekliyorum...
Sevgiler..