- Yarım kilo kuzu pirzola
- 3 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ (Aspir yağı)
Kuzu Pirzolanın Yapılışı
- Pirzolaları tuz, karabiber, kırmızı biber, kekik ve biraz sıvı yağ ile harmanlayıp yarım saat dinlendirelim.
- Yarım çay bardağı sıvı yağ koyduğumuz tavayı iyice ısıtalım ve pirzolaları yüksek ateşte arkalı önlü kızartalım.
- Başka bir tavada domatesleri rendeleyelim.sarımsak salça tuz karabiberle birlikte hafif soteleyelim.
- Bu Domates sosunu fırın kabımıza koyalım.
- Pirzolaların uç kısımlarını aliminyum folyo ile saralım.
- folyolu kısımlar dışarıda kalacak şekilde pirzolaları sosun içine batıralım.
- Servisten 15 dk. önce ısıtılmış fırına verelim.
- Yemeğimiz hazır afiyet olsun..
Ben pirzolaları resimde görüldüğü gibi beğendi ile servis yaptım muhtesem oluyor.
Sizde denemek isterseniz beğendi tarifime buradan bakabilirsiniz..
Afiyet olsun...
offf nefis nefisss.ellerine sağlık canım.sevgiler.
YanıtlaSilEmeğimi batırıp,yemek istedim,çok nefis görünüyor..ellerinize sağlık..
YanıtlaSilNefis olmus canim. Ellerine saglik...
YanıtlaSilSevgiler...
teşekkür ederim canlarım..
YanıtlaSilEllerinize sağlık harika tariflerini teşekkür ederim
YanıtlaSilLezzeti mukemmel
YanıtlaSil