- 300 gram mantar
 - 1 adet tavuk göğsü
 - 1 adet kuru soğan
 - 2 diş sarımsak
 - 2 adet sivri biber
 - 1 adet domates
 - 1 tatlı kaşığı domates salçası
 - Tuz
 - Karabiber
 - Kırmızı toz biber
 - kekik
 
Mantar Sotenin Yapılışı
- Mantarları yıkayıp limonlu suda 15-20 dk bekletelim.
 - Kuş başı doğranmış tavukları sıvı yağda biraz soteleyelim.
 - Ardından mantarları ekleyelim suyunu salıp cekene kadar yüksek ısıda pişirelim.
 - İnce doğranmış soğanı, sarımsağı, biberi ve domatesleri sırasıyla ekleyip soteleyelim.
 - Baharatlarını ilave edip yarim çay bardağından daha az su ilave ederek kısık ateşte 5 dk daha pişirelim.
 - Yanında pilav yada makarnayla servis yapalım.
 - Afiyet olsun..
 


1 yorum:
Mantar soteyi cok severim. Harika gozukuyor. Eline saglik. Sevgilerimle :)
Yorum Gönder