8 Ocak 2013 Salı

Puf Pasta (Köstebek Pasta)


       Yapımı oldukça zevkli ve yemeside bir okadar  lezzetli bir pastayla geldim. Benim çoçuklar inanılmaz sevdiler. Etipuf niyetine yediler:)) Yapımı zahmetli gibi görünüyor ama yapmanız gereken  sadece bir kek ve bir muhallebi. Gerisi sizin parmaklarınıza kalmış. Yemeye doyamıycaksınız. Mutlaka deneyin diyorum.

Keki  İçin Gereken Malzemeler
  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağından biraz eksik sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 - 2 su bardağı un
Kreması İçin Gereken Malzemeler
  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağındaz 1 parmak eksik seker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 2 adet muz


Puf Pastanın (köstebek Pastanın) Yapılışı
  • Yumurta ve şekeri köpürünceye kadar çırpalım.
  • Un ve ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri sırasıyla ekleyelim. 
  • Bu arada çırpmaya devam edelim.
  • Kabartma tozunu ve unu elek yardımıyla ilave edelim.
  • Kare bir fırın tepsisine yağlı kağıt serip kekimizi dökelim.
  • 150-160 derece fırında pişirelim.
  • Piştiğinden emin olmak için bir küdran batıralım.
  • Pişen kekimizi soğumaya bırakalım.
  • Bu arada muhallebimizi hazırlayalım.
  • Un, nişasta vanilya ve şekeri bir tencerde karıştıralım.
  • Sütünüde ekleyip karıştırarak ocağa alalım.
  • Kaynayıncaya kadar karıştırarak pişiralim.
  • Altını kapatıp margarini ilave edelim.
  • Arada sırada karıştırarak kabuk tutmasını engelleyelim.
  • Kekimizi büyük bir çay bardağıyla yuvarlak daireler şeklinde keselim.
  • Kalan kek parçalarını da rondodan geçirip ufaltalım.
  • Her kek parçasının üzerine 1 dilim muz ve 1 kaşık muhallebi koyalım.
  • Daha sonra  kek kırıntılarına bulayıp, elimizle düzeltelim.
  • İsterseniz değişik şekerlemelere yada hindistan cevizinede bulaya bilirsiniz.
  • Çoçuklar daha çok seviyolar.
  • Ama benim tercihim kek kırıntıları.
  • Afiyet olsun..
Not: Tarifin aslında kek parçaları sütle ıslatılıyor. Ama ben kekim çok yumuşak olduğu için ıslatmadım. Sizin de kekiniz kuru yada sert olursa, her bir parçayı iki kaşık sütle ıslatın.

10 yorum:

  1. Bende ara ara yaparim.ellerine saglik canim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. offff.nefis olmuş canım.çok şık bir sunum.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Nefis bir lezzet olmuş,oldukçada pratik..Ellerine sağlık,Haticecim..

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık çok güzel olmuşlar

    YanıtlaSil
  5. Hatice Hanım, tarifiniz yayında. Katkınız için teşekkür ederim. Ayın 15'ine kadar etkinliğimiz devam ediyor. Yeni tariflerinizi de beklerim. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Evde kek var kimse yemedi hemen değerlendirmem gerek, ellerine sağlık cocuklara şifa olsun cnm,

    YanıtlaSil
  7. harika olmuslar gercekten cok begendim :)

    YanıtlaSil
  8. Hatice harika olmuşlar.eline sağlık

    YanıtlaSil
  9. merhabalar oldukça lezzetli görünüyor sizi izlemeye aldım ben de bloğuma beklerim

    YanıtlaSil
  10. elinize sağlık

    YanıtlaSil

İyi yada kötü tüm yorumlarınız beni çok mutlu ediyor. Hesabınız olmasa bile adsız bölümünü işaretleyerek yorum bırakabilirsiniz.. Lütfen yazmaktan çekinmeyin.. Yorumlarınızı bekliyorum...
Sevgiler..