Çökertme Kebabı İçin Gereken Malzemeler
- 1 kilo kırmızı et (Yada Tavuk gögsü)
 - 7-8 adet patates
 - 1 kase sarımsaklı yoğurt
 - Tuz
 - Karabiber
 - Kırmızı tozbiber
 
- 2 kaşık tereyağ
 - 1 tatlı kaşığı salça
 - 1 tatlı kaşığı pulbiber
 - Maydanoz
 
Çökertme Kebabının Yapılışı
- Patatesleri kibrit çöpü şeklinde doğrayıp, tuzlu soğuk suda bekletelim.
 - Etleri ince uzun şeritler halinde yaprak yaprak doğrayalım.
 - Tencereye 2 kaşık sıvıyağ koyup ağzını kapatalım ve kendi halinde pişmeye bırakalım.
 - Ara sıra karıştırmayı unutmayalım.
 - Patateslei bol kızgın yağda kızartalım ve içine havlu kağıt serilmiş tencreye alıp, soğumaması için ağzını kapatalım.
 - Bütün patatesleri bu şekilde kızartıp tencereye alalım.
 - Etler suyunu çektikten sonra bir bakalım hala yumuşamamışsa 1 çay bardağı su ilave edip tekrar pişirmeye devam edelim.
 - Piştikten sonra tuzunu biberini atıp kapatalım.
 - Servis tabağına önce patatesleri yerleştirip, üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim.
 - Yoğurdun üzerine de etleri yerleştirelim.
 - Pulbiber ve salçayla birlikte kızdırdığımız tereyağını etlerin üzerine gezdirip servis yapalım.
 - Afiyet olsun..
 
4 yorum:
Nefis bir ana yemek , emeklerine saglik...
Cok lezzetli gorunuyor. Ellerine saglik canim:)
neiss görnüyor..emeğine sağlıkk
Bizim evde çok sevilir nefis bir yemek ama patatesleri ince ince doğramak çok sıkıcı:))ellerine sağlık arkadaşım
Yorum Gönder