6 Kasım 2012 Salı

Milföy Çanağında Et Sote


Et Sote İçin Gereken Malzemeler
  • Yarım kilo kuşbaşı et
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmıı biber
  • 1 adet domates
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz 
  • Karabiber
  • Kırmızı tozbiber
  • 10 yaprak milföy


Milföy Çanağında Et Sotenin Yapılışı
  • Tavaya sıvıyağ koyup etleri suyunu salıp çekinceye kadar soteleyelim.
  • Piyazlık doğranmış soğanları ve sarımsağı ekleyelim.
  • Ardından biberleri ve domatesleri sırasıyla ekleyip soteleyelim.
  • Küçük güveç kaplarına paylaştıralım
  • Milföy hamurlarının  ikitanesini köşeleri çapraz gelecek şekilde üst üste koyup, merdaneyle büyütelim.
  • Güveçlerin ağzına kapatıp aşağı doğru çekiştirelim.
  • 200 derece ısıtılmış fırında milföyler kızarana kadar pişirelim.
  • Piştikten sonra  kenarlarını bıçakla hafif kaldırıp servis tabağına ters çevirelim.
  • Afiyet olsun..


7 yorum:

  1. ellerine sağlık haticecim sunum harika lezzetide şüphesiz öyledir afiyetler olsun canım:)

    YanıtlaSil
  2. çok şık bir sunum olmuş,ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  3. Süper bir fikir...Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. eminim çıtır çıtır çok lezzetli olmuştur...
    ellerine sağlık canım....

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık canım bu tarifi ben de çok severek yaparım sunum çok şık duruyor..Afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  6. Sunum şahane ,ellerine sağlık:)Selam ve sevgiler:)

    YanıtlaSil
  7. Sunum harika olmus :) Ellerine saglik canim...

    YanıtlaSil

İyi yada kötü tüm yorumlarınız beni çok mutlu ediyor. Hesabınız olmasa bile adsız bölümünü işaretleyerek yorum bırakabilirsiniz.. Lütfen yazmaktan çekinmeyin.. Yorumlarınızı bekliyorum...
Sevgiler..