Et Sote İçin Gereken Malzemeler
- Yarım kilo kuşbaşı et
- 1 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kırmıı biber
- 1 adet domates
- 2-3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı tozbiber
- 10 yaprak milföy
Milföy Çanağında Et Sotenin Yapılışı
- Tavaya sıvıyağ koyup etleri suyunu salıp çekinceye kadar soteleyelim.
- Piyazlık doğranmış soğanları ve sarımsağı ekleyelim.
- Ardından biberleri ve domatesleri sırasıyla ekleyip soteleyelim.
- Küçük güveç kaplarına paylaştıralım
- Milföy hamurlarının ikitanesini köşeleri çapraz gelecek şekilde üst üste koyup, merdaneyle büyütelim.
- Güveçlerin ağzına kapatıp aşağı doğru çekiştirelim.
- 200 derece ısıtılmış fırında milföyler kızarana kadar pişirelim.
- Piştikten sonra kenarlarını bıçakla hafif kaldırıp servis tabağına ters çevirelim.
- Afiyet olsun..
ellerine sağlık haticecim sunum harika lezzetide şüphesiz öyledir afiyetler olsun canım:)
YanıtlaSilçok şık bir sunum olmuş,ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilSüper bir fikir...Ellerine sağlık
YanıtlaSileminim çıtır çıtır çok lezzetli olmuştur...
YanıtlaSilellerine sağlık canım....
ellerine sağlık canım bu tarifi ben de çok severek yaparım sunum çok şık duruyor..Afiyet olsun..
YanıtlaSilSunum şahane ,ellerine sağlık:)Selam ve sevgiler:)
YanıtlaSilSunum harika olmus :) Ellerine saglik canim...
YanıtlaSil