Ben kabağın her halini çok seviyorum. Ama bu salatayı, kabağı çok fazla sevmeyen eşim bile kaşıklayarak yiyor. Zaten içinde kabak olduğu hiç belli olmuyor.
Kabak Salatası için Gereken Malzemeler
- 3-4 adet kabak
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 1 kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı mayonez
- Tuz
- Dereotu
Kabak Salatasının Yapılışı
- Kabakları kabuklarını soyup rendeleyip, çok az sıvı yağda suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
- Bir kasede sarımsakları ezip yoğurt ve tuzla karıştıralım.
- Kabaklar soğuyunca cevizini ve mayonezini ekleyip, Yoğurduda ilave edelim.
- İyice karıştırıp servis tabağına alalım.
- Üzerini kuru dereotuyla (tazede olabilir) süsleyip, kalan cevileride dizelim.
- Afiyet olsun..
çay davetlerinde bende yaparım...
YanıtlaSilçok güzel bir aparatif bence :))
ellerine sağlık canım...
Hatice ellerine sağlık...Ben de bazen yapıyorum.Gerçekten çok güzel oluyor...
YanıtlaSilBu salatayı ben de severek yapıyorum..Gerçekten de kabak olduğu anlaşılmıyor..Sevgiler..
YanıtlaSilÇok severim yemeklerin yanında harika olur, özellikle de içli köftenin yanında :)
YanıtlaSilGüzel bir salata oluyor,ellerine sağlık:)
YanıtlaSilAsla hayır demem çok sevdiğim bir salata ellerine sağlık arkadaşım
YanıtlaSilyazın en sık yaptığım salatalardan biridir,ellerine sağlık...
YanıtlaSil