7 Kasım 2012 Çarşamba

Kabak Tarator (kabak salatası)


       Ben kabağın her halini çok seviyorum. Ama bu salatayı, kabağı çok fazla sevmeyen  eşim bile kaşıklayarak yiyor. Zaten içinde kabak olduğu hiç belli olmuyor.

Kabak Salatası için Gereken Malzemeler
  • 3-4 adet kabak
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • Tuz
  • Dereotu




Kabak Salatasının Yapılışı
  • Kabakları kabuklarını soyup rendeleyip, çok az sıvı yağda suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  • Bir kasede sarımsakları ezip yoğurt ve tuzla karıştıralım.
  • Kabaklar soğuyunca cevizini ve mayonezini ekleyip, Yoğurduda ilave edelim.
  • İyice karıştırıp servis tabağına alalım. 
  • Üzerini kuru dereotuyla  (tazede olabilir) süsleyip, kalan cevileride dizelim.
  • Afiyet olsun..

7 yorum:

  1. çay davetlerinde bende yaparım...
    çok güzel bir aparatif bence :))
    ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  2. Hatice ellerine sağlık...Ben de bazen yapıyorum.Gerçekten çok güzel oluyor...

    YanıtlaSil
  3. Bu salatayı ben de severek yapıyorum..Gerçekten de kabak olduğu anlaşılmıyor..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Çok severim yemeklerin yanında harika olur, özellikle de içli köftenin yanında :)

    YanıtlaSil
  5. Güzel bir salata oluyor,ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  6. Asla hayır demem çok sevdiğim bir salata ellerine sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
  7. yazın en sık yaptığım salatalardan biridir,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil

İyi yada kötü tüm yorumlarınız beni çok mutlu ediyor. Hesabınız olmasa bile adsız bölümünü işaretleyerek yorum bırakabilirsiniz.. Lütfen yazmaktan çekinmeyin.. Yorumlarınızı bekliyorum...
Sevgiler..