19 Kasım 2012 Pazartesi

Havuç Rüyası (Havuçlu Tatlı)


Havuçlu tatlı İçin Gereken Malzemeler
  •  1 kg havuç
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket petibör bisküvi
Muhallebisi İçin
  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı şeker


Havuçlu Tatlının Yapılışı
  • Havuçları rendeleyip şekerle birlikte tencereye alalım.
  • Suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişirelim.
  • Altını kapatıp tereyağını ilave edelim ve karıştırarak eritelim.
  • Soğuduktan sonra kırılmiş bisküvileri, cevizi ve vanilyayı ekleyelim.
  • Tatlımızı koyacağımız borcamın içini ıslatalım ve havuçları elimizle bastırarak yerleştirelim.
  • Üzerinin kremesı için, bütün malzemeleri soğukken karıştırıp ocağa alalım.
  • Kaynayıncaya kadar kısık ateşte pişirip altını kapatalım.
  • Havuçların üzerine döküp bolca hindistan cevizi serpelim.
  • Dolapta 3-4 saat dinlendikten sonra dilimleyerek servis yapalım..
  • Afiyet olsun..

10 yorum:

  1. Estupenda receta me gusta,abrazos y abrazos.

    YanıtlaSil
  2. Canım ellerine sağlık çok severim sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Havuclu tatlilar tuzlular hepsi harika oluyor. Cok guzel yapmissin canim. Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  4. HATİCECİM ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR..ELLERİNE SAĞLIK.

    YanıtlaSil
  5. Harika görüntüde ,güzel bir tarif olmuş.Eline sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Offff bana yolla kız bu tatliyiiiiii

    YanıtlaSil
  7. Çok nefis görünüyor..ellerinize sağlık..sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. Cok guzel gozukuyo yaaa

    YanıtlaSil
  9. Çokkkk guzel ama muhallebii pisir pisir cok.yoruldumm en zoru muhallebiyi beklemek

    YanıtlaSil

İyi yada kötü tüm yorumlarınız beni çok mutlu ediyor. Hesabınız olmasa bile adsız bölümünü işaretleyerek yorum bırakabilirsiniz.. Lütfen yazmaktan çekinmeyin.. Yorumlarınızı bekliyorum...
Sevgiler..